» » » Haşhaşlı çörek

Sponsorlu Bağlantılar


Haşhaşlı çörek

Malzemeler
1 su bardagı süt
1 su bardagı su
Yarım su bardagı sıvıyag
1 paket kuru maya
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kasıgı tuz
1 yemek kasıgı toz seker
5 su bardagı kadar un

İçi için;
1.5 su bardagı kadar haşhaş ezmesi
3 yemek kasıgı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardagı zeytinyağı
Dilerseniz cekilmis ceviz
Üzeri icin;
Yumurta sarısı
1 yemek kasıgı süt

Yapılışı:
Önce yumuşak bir hamur yoğurun. Bir saat kadar mayalandırın. İçi için hepsini bir kaba koyup karıştırın. Mayalanan hamuru 6 ya bölün. Elınızı bıraz unlayıp hamuru elınızle acabıldıgınız kadar acın. Hashaslı karısımdan sürün. ıkı tarafınıda ıce dogru katlayıp bıraz daha surun kenarlarınıda ustune katlayıp  Katladıkça aralarına da sürün. 6 taneyi de bu şekilde yapın. Sonra hepsini üst üste koyun. Üst üste koyarken de aralarına haşhalı karışımdan sürün. En üste sürmeyin. Elınızle bastıra bastıra tepsiye yayın. Üzerine yumurta sarılı sütlü karışımdan sürün. 200 derecelik fırında kızarana kadar pisirin afiyet olsun.Lezzeti_ask a Tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak