» » » Bal Parmak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar


Bal parmak tatlısı

Malzemeler
125  gram tereyağı
🎀 yarım çay bardağı sıvı yağ
🎀 2 tane yumurta 🎀 4 yemek kaşığı irmik
🎀 yarım çay bardağı pudra şekeri
🎀 1 paket kabartma tozu
🎀 1 yemek kaşığı yoğurt
🎀 1 yemek kaşığı sirke
🎀 alabildiği kadar un
Şerbeti için 🎀 3 su bardağı şeker
🎀 3,5 su bardağı su 🎀 yarım limon suyu
Bulamak için bir miktar irmik

Yapılışı
Tatlıya önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyup göz göz oluncaya kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbetin içine yarım limon suyu sıkıp 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Şerbetin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı , pudra şekerini , yumurtayı karıştırın . Un hariç diğer malzemeleride ekleyin. En son ununu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. İki yağlı kağıt arasında bir parmak kalınlığında açıp , kare şeklinde kesin. Tek tek irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye belirli aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcaklığı çıkınca , oda sıcaklığına gelen ( ılık ) şerbeti üzerine dökün ve bekletin. Şerbeti çekince üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.gönül_mutfakta ya teşekkürler.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak