» » » Piliç Topkapı

Sponsorlu Bağlantılar



Piliç Topkapı

Malzemeler
6 tane iri boyda tavuk budu açılmış olacak
400 gram bebek ıspanak
2 tane havuç
1 tane iri boy yeşil biber
1 büyük boy soğan
Tuz,karabiber,pulbiber,toz kızmızı biber
Butların üzerine sürmek için
2 tatlı kaşığı tuzsuz soya sosu
1 tatlı kaşığı yoğurt
Sosu için
Pişen butların suyu
Yarım neskafe filcanı soguk su
Yarım neskafe filcanı süt veya krema
Yarım çay kaşığı kadar karabiber
Yarım çay kaşığı kadar tuz
Yarım çay kaşığı dolusu köri
1 yemek kaşığı dolusu un

Yapilisi
Soğanı havucu  ikisini birlikte yumuşayana kadar kavurun mantar varsa 200 gram kadar onuda kavurabilirsiniz bende yoktu ıspanakları koyun suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin karabiberini tuzunu pulbiberini ekleyip ocaktan alın altı eşit parçaya ayırın...butların herbirine harçtan koyup yaprak sarar gibi önce iki yanları içe doğru kapatıp sonrasında yukarıdan aşagıya doğru sarın tepsiye döşeyin..yoğurt soya sosunu karıştırıp çok ince bir şekilde üzerlerine sürün kalın sürmeyin çabuk pişer ve üzeri yanabilir...Bu sosdan artıyor yarım çay bardağı su koyup tekrar çırpın butların üzerine gelmeden kenarından tepsiye dökün sıcak fırına verin önce 230 da beş dakika dursun sonra ısıyı 150 ye alın 10 dakika gibi dursun ısıyı tekrar 250 alın bu şekilde kontrollü pişirin son zamana doğru soya sosu çok yanmasın diye pişirme kağıdını ıslatıp suyunu sıkın üzerine örtün toplamda 45 dakika bir saat gibi pişirin..pişince suyunu bir tabağa süzün unu biraz sıvı yagda kavurun kokusu gidince soguk suyla çırparak açın butların suyunuda ekleyin sütüde ekleyip bir taraftan çırparak baharatlarını koyun koyu kıvamlı olacak bu şekilde pişirmeyi tamamlayın...bu sos butlara çok güzel lezzet veriyor muhakkak yapın butları dilimleyin servis tabağına alın sosdanda koyarak servis edin..afiyet olsun pkrfatma'ya teşekkürler.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak