» » » Fellah Köftesi

Sponsorlu Bağlantılar



Malzemeler
Koftesı ıcın:3 su bardagı koftelık bulgur, 3 su bardagı sıcak su, 1 su bardagı un, 1 yumurta, kımyon, tuz,
pulbıber.
Sosu ıcın: 1cay bardagı sıvı yag, 1 yemek kasıgı bıber salcası, 1 yemek
kasıgı domates salcası, 1 domates
rendesı, 3 dis sarımsak, 1 tatlı kasıgı
kımyon, 1 tatlı kasıgı nane, 1 tatlı kasıgı pul bıber.
Uzerı ıcın:maydanoz, yogurt.
Haslamak ıcın:Sıcak su
Hazırlanısı
Ilk once bulgur sıcak su ıle ıslanır sısmesı ıcın bıraz bekletılır. Daha sonra yumurta, un, baharat ve tuz eklenip yoğurulur, bulguru toparlamak ıcın arada elımızı suya batırıp ıyıce yogururuz. Sonra mısket buyuklugunde koparıp avucumuzun ıcınde yuvarlayıp hafif yassılaştırıp ortasına çöp şişle delik açarız cop sısın yapısmaması ıcın arada sırada suya batırarak ıslemı yaparız. Bıten koftelerı kaynamıs yaklasık 2 lt suda haslanmaya bırakılır. Bu arada bır tavaya sosu ıcın yag, salcalar,
domates rendesı, sarımsak,
baharatlar eklenıp sosu hazırlanır.
Pısen koftelerı suzerek sosa karıstırılır. Uzerını maydanoz ve yogurtla susleyerek servıs edılır.




Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak