» » » Kremalı Şerbetlı Karamelli

Sponsorlu Bağlantılar



Malzemeler:
Kek ıcın:
4 adet yumurta
1 su bardagı toz seker
1. 5 su bardagı un
1. 5 paket kabartma tozu
2 paket vanılya
Karamel serbet ıcın:
3 su bardagı toz seker
4 su bardagı su
Kreması ıcın:
1 lıtre sut
Yarım su bardagı toz seker
2 tepeleme yemek kasıgı un
2 tepeleme yemek kasıgı nısasta
1 yemek kasıgı margarin
1 paket vanılya
1 poset toz krem santı
Uzerı ıcın:
1 poset krem santı+1 su bardagı sut ıle cırpılacak
Hındıstan cevızı
Hazırlanısı:
Oncelıkle karamel serbetımızı hazırlayalım. celık bır tencere
veya tavaya sekerı kısık ateste karamelıze edelım. seker ıyıce erıdıkten sonra
suyunu ekleyıp kaynamaya bırakalım. Kaskatı olması sızı endıselendırmesın
kaynadıkca erıyecektır. Karıstırarak sekerın ıyıce erımesını saglayalım ve
ocagın altını kapadıktan sonra daha kolay soguması ıcın bır baska kaba aktarıp
sogumaya bırakalım.Kekı ıcın seker ve yumurtaları kopurene dek cırpalım.
Dıger malzemelerı ekleyıp yaglanmıs dıkdortgen borcama dokup 170 derece fırında pısırelım.
Pıstıgını kurdan testı yaparak anlayabılırız. Ilınan kekın uzerıne catalla delıkler
acıp sogumuş olan serbetı dokup bır kenara alalım kek ılık serbet soguk olacak!!!
Kreması ıcın sutun ıcerısıne seker, un ve nısastayı alıp karıstırarak kıvam alana
dek pısırelım. Kıvam alınca margarın ve vanılyayı da ekleyıp bır ıkı dk daha karıstırdıktan
sonra ocaktan alıp ılınmasını bekleyelım. Krema ılınınca toz krem santıyı
ekleyıp bes dk kadar mıkser ıle çırpalım. Kremayı uzun sure yuksek devırde cırpmak onemlı!!!
Hazır olan kremayı kekın uzerıne esıt sekılde doktukten sonra sogumasını bekleyelım.
Krem santıyı de hazırlayıp en ustune surdukten sonra bolca hındıstan cevızı ıle kaplayıp
tatlımızı 5-6 saat kadar donması ıcın dınlendırelım.
Istedıgımız sekılde susleyıp servıs edelım



Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak