» » » Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar


Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler
1 pkt Kemalpasa
2 su bardagı seker
3.5 su bardagı su

Muhallebi icın
1 lt süt
2 yemek kasıgı tepeli nisasta
3 yemek kasıgı tepeli un
1 su bardagı seker
1 pkt vanilya
Fındık
Yesil fıstık
(Bu boy kasede 9-10 adet çıktı)

Hazırlanışı
Kemal Pasa üzerinde yazılan tarife göre hazırlanır (ölcü olarak yazdığım ölçüyu kullanın)
Muhallebi için; vanilya haric malzemeler tencereye alınır, karıstırılır. Ocakda koyulaşana kadar karıştırarak pisirilir. Koyulastıgında ocakdan alınır. Vanilya eklenir, cırpılir(mikserle cırparsanız dahada güzel olur😉) Küçük folyo veya cam kaselerin ortasına birer tane Kemalpaşa konulur. Sonra ikiye veya üce bölünmüs fındık parcaları tatlinin kenarlarına yerleştirilir. Bir kısmınada varsa yeşil fıstık yerlestirilir. Muhallebı sıcak veya ılıkken uzerlerıne esıt olarak dokulur (Muhallebı kesınlıkle sogumadan tatlıya dökülmeli) 4-5 saat dolapta Sogutulup servisten önce ters cevrilir.
Önemli Not: Çevirmeden önce tatlınin kenarlarıni elinizle hafif dokunarak kaseden ayrılmasini saglayın. Bütün kaselere aynı islemi uygulayın. Bu uygulamayı yapmazsınız tatli kaseden kolay cıkmaz! !! Mutlaka Servisten önce cevirin.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak