» » » Ege Usulü Yaprak Sarması

Sponsorlu Bağlantılar



Ege Usulü Yaprak Sarması

Malzemeler
1 kg asma yapragı,
2 su bardagı pirinc,
2 orta boy domates,
2 büyük sogan,
1 demet taze sogan,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
1 demet taze nane,
Tuz,
2 tatlı kasıgı yenibahar,
1 limon,
1 su bardagı zeytinyağı.

Yapılışı
Öncelikle pırıncı güzelce yıkayıp süzuyoruz. Asma yapraklarını kaynayan suda 5 dakıka cıvarı haslıyoruz.
Kuru soganları ve domatesleri rendelıyoruz. Tum yesıllıklerı ınce ınce dogruyoruz.
Genıs bır kabın ıcerısıne butun malzemeyı alıp ıyıce karıstırıyoruz.
En son olarak yenibaharı, limon suyunu ve zeytin yagını ekleyip tekrar güzelce karıstırıyoruz.

Yaprakların icerisine hazırladıgımız pirincli harctan koyup sarıyoruz.
Sarmaları tencereye dizip üzerine zeytin yagı ve sıcak su ilave edip pisiriyoruz.
Servis tabağına alıp limon dilimleriyle ikram ediyoruz. Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak