» » » Çikolatalı Nugat

Sponsorlu Bağlantılar


Çikolatalı Nugat

Malzemeler :
125 gram tereyagı
4 su bardagı krema
150 gram kahverengi cikolata
2 yemek kasıgı bal
4 yemek kasıgı badem

Çikolata sosu için :
2 su bardagı süt
2 yemek kasıgı mısır nisastası
4 yemek kasıgı kakao
1 yemek kasıgı tereyağı
1 su bardagı toz seker

Hazırlanısı :
İlk olarak keki hazırlayacagımız kalıba yaglanmaz kagıt serelim. Sonra orta boy tencerede tereyagını eritin. Toz seker, süt, bal ve krema ekleyip agır ateste kaynayana dek karıstırın. Kaynadıgında atesin altını acalım ve sos karamel rengini alana dek seri bir sekilde karıstırarak pisirin. sekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat kadar donana dek bekletin. Bu arada cikolata sosunu hazırlayalım. Bir tencerede süt ve kakaoyu karıstıralım. Mısır nisastası, toz sekeri ve tereyagını ekleyin. Karıstırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten hemen sonra mikserle cırpın. Sonra bu kansımı, dolapta beklettiginiz sekerlemenin uzerine dokup bademlerle süsleyin. Bunu da 2 saat kadar dolapta beklettıkten sonra cıkarılım ve kare icımınde dılimleyıp servis edin. AFİYET OLSUN.



Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak