» » » Maya Maskesinin Cilde Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar



Maya Maskesinin Cilde Faydaları

B kompleks vıtamınlerı bakımından zengın olan maya maskesı ozellıkle kuru cıldın nemlenmesı, sıvılcelerden korunma ve kırısıklıklara karsı önerilen dogal maskeler arasındadır.

Yaş mayada bulunan vitamin, mineraller ve bunların cilde faydaları ise şöyle;

B6 Vitamini: B6 vitamini eksikliğinin cilt üzerindeki belirtileri cildin aşırı kuruması ve sivilcelerin artmasıdır. Maya maskesı duzenlı olarak kullanıldıgında ıcerdıgı B6 vıtamını ıle kurulugu önler ve sivilce oluşumunu engeller.

B2 Vitamini: Diğer adı “riboflavin” olan B2 vitamini yeni cilt hücresi üretimini tetikleyerek cildin yenilenmesine yardımcı olur. Bu vitamin aynı zamanda dermatit ve egzama gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan merhemlerin icinde de bulunmaktadır.

B3 Vitamini: Yas mayada bulunan B3 vitamini (niasin) hem sac hem de cilt saglığı icin önemli bir vitamindir. Maya maskesi cıldın ıhtıyac duydugu B3 vıtamıninı saglayarak sıvılce olusumunu onler ve mevcut sıvılcelerın ıyılesme süresını kısaltır. Cildin nemi tutmasını saglayan bu vitamin özellikle kuru ciltlerin kısa sürede nemlenmesi ve yumusaması icin önerilen vitaminler arasındadır.

B1 Vitamini: Güçlü antioksidan etkisiyle yaşlanmanın ciltte görülen olumsuz etkilerini geciktirir. Kırışıklıkları ve cilt lekelerini önler.

Folik Asit: B1 vitamini gibi etkili bir antioksidan olan folik asit cildi sivilceye yol açan bakterilerden temizlerken görünümünü gelistirir. Düzenli olarak uygulandığında cildi pürüzsüzlestirir.

Potasyum: Cildin asırı kuruması ve pullanması potasyum eksikliğinin ilk belirtileri arasındadır. Potasyum cildi derinlemesine nemlendirerek bu nemin uzun süre muhafaza edilmesine yardımcı olur. Maya maskesi yüksek oranda potasyum icermesi nedeniyle özellikle kuru ciltler için ideal bir yüz maskesidir.

1 – Cildi Yenileyen Yoğurtlu Maya Maskesi

Yıpranmıs, kuru ve soluk görünen ciltler için ideal olan yogurtlu maya maskesinin hazırlanısı oldukca basit. Yarım yemek kaşığı yoğurdu yarım yemek kasıgı yas maya ile iyice karıştırın.

Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürdükten sonra 30 dakika kadar kurumasını bekleyin. Maskeyi yüzünüzden cıkarmak icin ılık su kullanabilirsiniz. Yüzünüzü kuruladıktan sonra iyi bir nemlendirici kullanın.

2 – Kuru Cılt İcın Besleyıcı Maya Maskesi

Her türlu maya maskesi, hatta yas mayayı sade olarak cilde sürmek bıle cıldı nemlendirir ve yumusatır. Ancak cıldın cok kuru oldugu dönemlerde daha güclü bir maskeye ihtiyacınız olabilir. Bunun icin bal ve süt ekleyerek maya maskesinin cildi yumuşatan etkisini artırabilirsiniz.

Bu maskeyi hazırlamak icin yarım yemek kasıgı yas maya, 1 yemek kasıgı süt ve 1 tatlı kasıgı bala ihtiyacınız olacak. Tüm malzemeleri bir kaseye alın ve cilde sürülecek kıvama gelinceye kadar karıstırın. Karısımı parmak uclarıyla masaj yaparak yüz geneline, boyun ve dekolte bölgesine sürüp 20 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın.

Cildiniz yaglıysa bu maya maskesine yumurta sarısı, kuruysa 1-2 cay kasıgı zeytinyagı veya badem yagı ekleyebilirsiniz.



Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak