» » » Beyti Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar


Beyti Kebabı

Malzemeler
300 gram kıyma
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 tane sogan
Bir tutam maydanoz
Yarım su bardagı galeta unu
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı kekik
1 cay kasıgı kırmızı biber
1 miktar kimyon
Karabiber ben taze ögütülmüs kullandım
1 corba kasıgı zeytinyagı

Sarmak için;
3 tane yufka
1 corba kasıgı tereyagı
1 corba kasıgı zeytinyağı

Sosu için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı su

Yapılısı
Görüntüsü cok agır ama yapımı cok kolay bir tarifle karşınızdayım yine. Deneyin pisman olmayacaksınız diyerek tarifime geciyorum.
Köfte icin sarımsak sogan ve maydanoz rondo yardımıyla veya rende ile kücültülür. Kıyma baharatlar galeta unu ve zeytinyagı ile köfte yogurulur. Parmak kalınlığında uzun uzun köfteler hazırlanır. 180 derece fırında 10 dakika pisirilir. Yufka ortadan ikiye ayrılır. Eritilmis yag gezdirilen yufkalarımıza köfteler yerlestirilir. Kenarları ice dogru katlanarak sıkıca sarılır. Verevine üç parmak kalınlıgında kesilir. On dakika daha yufkalar hafif kızarana dek pisirilir. Servis tabağına yerlestirilir. Ortasına yogurt konulur. Yufkaların üzerine sos gezdirilerek servis edilir.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak