» » » Glutensiz Limonlu Kek

Sponsorlu Bağlantılar


Glutensiz Limonlu Kek

MALZEMELER
4 adet yumurta (oda ısısında )
1,5 su bardağı toz seker
100 gram tereyağı (oda ısısında yumusamıs)
1+1/4 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2+1/4 su bardagı Schär MİX C Un ( Ben biraz daha un ilavesi yaptım. Kullanılan malzemlerden dolayı un miktarı degiskenlik gösterebilir. Gerekirse un ilavesi yapın.)
1 adet limonun rendelenmiş kabugu
3 corba kasıgı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın. (Kaynatmayın)
Isıtttığınız sütün icine tereyagını ilave edin ve eritip ılınması icin bekletin.
Yumurtaları seker ile birlikte krema kıvamına gelene kadar iyice cırpın. ( 5 dakika kadar)
Şekeri ilave edip 2-3 dakika daha cırpın.
Limon kabuğu,limon suyu ve yavas yavas ılınan yağlı sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
Karışıma en son un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. İcinde un parcaları hic kalmayacak sekilde cırpın.
Kek hamurunu tereyag ile yağladığınız kalıba boşaltın.
Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
Sürenin sonunda kürdan testi yapmayı unutmayın.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak