» » » Nohutlu Sütlü Pilav

Sponsorlu Bağlantılar


Nohutlu Sütlü Pilav

Malzemeler:
1 su bardagı pirinc,
1 su bardagı nohut (haslanmıs),
1 su bardagı sıcak su,
1/2 su bardagı sıcak süt,
3 corba kasıgı tereyagı,
2 corba kasıgı zeytinyagı,
2 adet kesme seker,
Tuz.

Nohutlu Sütlü Pilav Yapılışı

Pirincleri sıcak suyla ıslayalım ve 20-30 dakika bekletelim.
Pirincleri yıkayalım ve suyunu süzelim.
Tencereye zeytin yağını, tereyagını koyalım ve tereyagını eritelim.
İcine pirincleri ilave edelim ve kısık ateste pirincler tane tane olana kadar yaklaşık 10 dakika kavuralım.
Daha sonra sıcak suyu, sütu, nohudu, kesme sekerı, tuzu ılave edelım ve kısık ateste pirıncler suyunu cekene kadar pisirip, ocaktan alalım.
Nohutlu Sütlü Pilavımızı, 20  dakika dinlendirelim ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak