» » » Çikolata Soslu Donut

Sponsorlu Bağlantılar



 Çikolata Soslu Donut

Malzemeler:
3,5 Su Bardagı Un
3 Yemek Kasgı Margarin
1 Yemek Kasıgı Maya
2 Yemek Kasıgı Toz seker
1 Adet Yumurta
1 Su Bardagı Süt
1 Tutam Tuz

Üstü İcin
0,5 Su Baradagı Krema ( yarım bardak )
1 Paket Bitter cikolata

Suslemek Icın
Reklı Sekerler
Antep Fıstıgı

Kızartmak İcin
2 Su Bardagı Sıvıyag

Hazırlanışı  
Çikolata soslu donut yapmak için öncelikle un, tuz ve oda ısındaki margarini bir kaba alıyoruz ve yoğurmaya baslıyoruz.
Kırıntı halinde hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun ortasını havuz gıbı acıyoruz. 1 su bardagı ılık sütün icine mayayı ve 2 yemek kasıgı sekerı ılave edip eritiyoruz.
Kırıntı hamurunun ıcıne actıgımız havuza süt, maya karısımını dökuyoruz ve hepsını birlikte yoğuruyoruz.
Yumurta ılave kulak memsinden biraz daha yumusak hamur elde edene dek yogurmamız gerekiyor. Mayalanması ıcın ise üzerini örtüyoruz ve 1-2 saat hamurun iki katına cıkmasını bekliyoruz.
Hamurdan mandalinadan biraz daha kücük olacak sekilde parcalar koparıp yuvarlak hale getiriyoruz ve ortasını parmagımıızla delıyoruz, ikı parmagımızla delıgi büyütüyoruz.
Unlanmıs olan tepsımızın üzerıne koyuyoruz ve üstünü nemli bezle örtüyoruz. 15 dakika kadar mayalanması icin bekletiyoruz.
Tavada yagı kızdırıyoruz. Mayalanmıs donutlarımızın ortasındaki deliği belirginlestiriyoruz. Kızgın yaga atıp kısık ateste pisirmeye başlıyoruz.
Kagıt havlunun üzerine cıkarıyoruz. Sos tenceresinde krema ve bitter cikolata eriyinceye kadar karıstırıyoruz.
Donutlarımızın yarısını bu sosa buluyoruz ıstegımıze gore susluyoruz ve soğuması icin bekletiriyoruz. Soguyunca servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.



Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak