» » » ÇİKOLATALI DANTEL PASTA

Sponsorlu Bağlantılar


ÇİKOLATALI DANTEL PASTA

Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 cay bardagı seker
1 paket vanilya
2 cay kasıgı kabartma tozu
1 su bardagına 3 yemek kasıgı kakao ekleyip üzerine un ilave ediyoruz un ölcümüz bu olacak.

Krema için
Yarım su bardagı un
Yarım su bardagı seker
2 su bardagı süt
1 paket vanilya
1 yemek kasıgı tereyagı
1paket toz krem şanti

Üzeri için
Eritilmis cikolata

İlk önce erittiğimiz cikolatayla kalıbımızın ölcüsünde yaglı kagıta gelisi güzel desen ciziyoruz ve donmasını bekliyoruz.
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını bir fiske tuzla köpürene kadar cırpın.
Şekeri 2 seferde ekleyip cırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıstırın.
Son olarak un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıstırın.
Yaglanıp unlanmıs bir tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pisirin.

Toz kremşanti ,tereyagı ve vanilya hariç bütün krema malzemelerini ekleyip pişiriyoruz.Ocaktan inmeye yakın vanilya ve tereyagı ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.Soguyunca üzerine toz kremsantiyi ekleyip cırpıyoruz.Soguyan kekin üzerine kremayı ekleyip heryerine yayıyoruz.En üste ise cikolata desenini kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.  yemek_askım'a Tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak