Sponsorlu Bağlantılar
El Açması Kıymalı Börek
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardagı ılık su
1 su bardagı ılık süt veya yogurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kasıgından az tuz
1/2 cay bardağı zeytinyagı
5- 6 su bardagı un
Aralara sürmek için:
1 cay bardagı zeytinyagı
1 cay bardagı süt veya yogurt
İç Harcı için ;
400 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet taze kırmızı biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzerine sürmek icin ;
2 yemek kasıgı yogurt
2 yemek kasıgı zeytinyagı
Yapılışı
Hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp iyice yogurun. Dinlenmeye bırakın, ele yapısmayan yumusak bir hamur olacak.
Soganları ikiye kesip ince ince dogruyoruz. Üzerine kıyma ve baharatları ekleyip iyice karıstırıyoruz. İc harcı pisirmiyoruz, çig koyuyoruz.
Dinlenen hamurdan bezeler yapıp tepsinin 3 altına 3 üstüne olmak üzere açıyoruz. 3 tane alta actıktan sonra ic harcını yayıp 3 adet üst kısmına acıyoruz. Aralarına yogurt ve zeytin yağını karıstırıp sürüyoruz.
Olusan böregımızı dılımleyıp üzerıne yogurt ve yag karısımından sürup 150C fırında yavas yavas ici ve alt üst kızarana kadar pısırıyoruz.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: