Sponsorlu Bağlantılar
TEREYAĞLI NİŞASTALI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
3 adet yufka
Islatmak için:125 gr tereyagı(eritilmiş)
1 yemek kasıgı sirke
3 yemek kasıgı nişasta
İçi icin:peynir -maydanoz
Yapılısı
250 gr kıymayı bıraz zeytınyagıyla soteleyın.Ardından ınce dogranmıs yarım kg pırasayı ekleyıp sotelemeye devam edin.Tamamen pisince tuz ve baharat ekleyin.
Üzerine:yumurta sarısı,susam
Eritilmis tereyağına 1 yemek k.sirkeyi koyun,karıştırın.İlk yufkayı serip bu sosla ıslatın.Ardından 1 yemek k.nisastayı süzgeçle,yufkanın her yerine serpin.
İkinci yufkayı üzerine serip aynı islemi yapın.3. yufkayı da serip aynı işlemleri tekrarlayın.
İc harcı 2'ye bölüp karsılıklı kenarlara yayın.Karsılıklı rulo yaparak ortada bulusturun ve tam ortadan boylu boyunca kesin.
Her ruloyu ücgen sekilde dilimleyin.Yaglı kagıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.200* lik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: