» » » Hindistan Cevizli Armut Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar


Hindistan Cevizli Armut Kurabiye


Malzemeler
Yarım su bardagı toz seker
1 buçuk su bardagı hindistan cevizi
1 yemek kasıgı elenmis un
cay kasıgı ucuyla kabartma tozu
Yarım yumurta
Yarım cay bardagı süt
Yarım cay kasıgı vanilya
Süslemesi icin
50 gram sütlü cikolata
İnce ögütülmüs antep fıstıgı

Yapılısı:
Karıstırma kabımıza seker, süt ve yumurtayı alalım ve cırpmaya başlayalım. Köpürene kadar yaklasık 2 dakika cırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edelim. 1 dakika daha cırpalım. Son olarak vanilya ve hindistan cevizini ekleyerek karıstırıp dinlenmeye bırakalım.
2-3 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan yarım ceviz büyüklügünde parcalar alarak istediginiz gibi sekillendirin. Eger cok cıvık olduysa un ya da hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Elinizle dilediginiz gibi sekil verdikten sonra yaglı kagıt serili fırın tepsisine dizelim.
160 derecede önceden ısıtılmıs fırında kontrollü olarak pisirelim.
Pistikten sonra cıkartıp dinlenmesi ve soguması icin oda sıcaklıgında bekletelim.
Bu sırada cikolatayı benmari usulü eritelim.
Soguyan kurabiyelerin cıkolataya batırıyoruz.
Üzerine antep fıstıgı serpelim. Kurabiyeler servis etmeye hazır.  Afıyet Olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak