» » » Çerkes Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar


Çerkes Çorbası

Malzemeler:
1 su bardagı mısır,
1 su bardagı asurelik bugday,
tavuk suyu,

Terbiyesi icin:
1 corba kasıgı  un,
1 su bardagı  yogurt,
2 adet yumurta,

Üzeri icin:
1 kase tavuk eti,
tuz,
tereyagı,
nane,
sıvı yag,

Çerkes Çorbası Tarifi
En basta hazırladıgımız tavuk suyunun uzerıne mısırları ekleyelım ve kaynamaya bırakalım.
Mısırlar pisince icerisine haslanmıs buğdayları ekleyelim ve terbiyeyi hazırlamaya baslayalım.
Terbiyesi icin, yogurdu, yumurta sarısını ve unu birbirine karıştırıp iyice cırparak terbiyeyi hazırlayalım.
Üzerine soguk su ekleyip terbiyenin kıvamını ayarlayalım ve tuzunu da ilave edip, tencereye ekleyelim.
Didıkledıgımız tavuk etlerını de tencerenın ıcerısıne ılave edelım ve corbayı pısmeye bırakalım.
Çorba pisince ocagın altını kapatıp servis icin gerekli hazırlıkları yapmaya baslayalım.
Çerkes corbası servis edilirken, üzerine hazırladıgımız sostan gezdirip, o sekilde servis ediyoruz.
Bunun icin; bir tavada tereyagını eritelim, tereyağının icerisine kuru veya taze naneyi ekleyip yagda kızdıralım.
Çorbayı servis kasesine alalım ve corbanın üzerine hazırladıgımız sostan gezdirip servise sunalım.
Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak