Sponsorlu Bağlantılar
Çerkes Çorbası
Malzemeler:
1 su bardagı mısır,
1 su bardagı asurelik bugday,
tavuk suyu,
Terbiyesi icin:
1 corba kasıgı un,
1 su bardagı yogurt,
2 adet yumurta,
Üzeri icin:
1 kase tavuk eti,
tuz,
tereyagı,
nane,
sıvı yag,
Çerkes Çorbası Tarifi
En basta hazırladıgımız tavuk suyunun uzerıne mısırları ekleyelım ve kaynamaya bırakalım.
Mısırlar pisince icerisine haslanmıs buğdayları ekleyelim ve terbiyeyi hazırlamaya baslayalım.
Terbiyesi icin, yogurdu, yumurta sarısını ve unu birbirine karıştırıp iyice cırparak terbiyeyi hazırlayalım.
Üzerine soguk su ekleyip terbiyenin kıvamını ayarlayalım ve tuzunu da ilave edip, tencereye ekleyelim.
Didıkledıgımız tavuk etlerını de tencerenın ıcerısıne ılave edelım ve corbayı pısmeye bırakalım.
Çorba pisince ocagın altını kapatıp servis icin gerekli hazırlıkları yapmaya baslayalım.
Çerkes corbası servis edilirken, üzerine hazırladıgımız sostan gezdirip, o sekilde servis ediyoruz.
Bunun icin; bir tavada tereyagını eritelim, tereyağının icerisine kuru veya taze naneyi ekleyip yagda kızdıralım.
Çorbayı servis kasesine alalım ve corbanın üzerine hazırladıgımız sostan gezdirip servise sunalım.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: