Sponsorlu Bağlantılar
Tavuklu Güveç
Malzemeler
1 kilo özelikle but veya karısık tavuk eti ,parcalara ayrılmıs
5-6 adet kücük sogan
3-4 dis sarımsak
2-3 adet yesil ve kırmızı biber
2 adet orta boy domates
tuz
karabiber
1 corba kasıgı pul biber ,acı veya tatlı
1 tatlı kasıgı bal
Bir toprak güvec
Hazırlanışı
Öncelikle tavuk etlerini yıkayalım.Sonrasında genis bir kaba alın. Üzerine tuz, biber, zencefil, kekik sirke balı ilave edin. Daha sonra ovarak baharatların etlerin her tarafına yayılmasını saglayın.
Soganı, domatesleri 4 e bölün. Biberlerin iclerini temizleyin, irice dograyın. Sarımsakları soyun.
Güvecin icini bir iki kasık zeytinyagı veya tereyagı ile yaglayın. Sebzeleri tavuk etlerine karıstırın ve güvece doldurun. Güvecin agzına bir parca aleminyum folyo ile kapatın, odun fırınına verin. 1 saat pişsin. Son 15 dk folyoyu güvecin üzerinden alınız.
Ev fırının da pisirecekseniz . Fırını 200 derece ısıtın. Önce güveci ocak üstün de kaynayıncaya kadar ısıtın. Sonra fırına sürün. 1 saat pisirin. Yani suyunu cekinceye ve kızarıncaya kadar pisirin.
Afiyet olsun…
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: