Sponsorlu Bağlantılar
Nohutlu Pilav
Malzemeler
2 yemek kasıgı tereyagı,
4 yemek kasıgı sıvı yagı,
4 yemek kasıgı tel sehriye (istege baglı),
1 su bardagı haslanmıs nohut,
2 su bardagı pirinc,
2-3 tatlı kasıgı tuz,
2,5 su bardagı sıcak su.
Nohutlu Pilav Yapılısı
Pirinci güzelce yıkayıp ılık tuzlu su da bir süre bekletelim.
Tencereye tereyağını ve sıvı yagı koyup eritelim.
Üzerine sehriyeyi ilave edip sehriyeler kızarana kadar pisirelim.
Sonra suyunu süzdügümüz pirinci ilave edelim.
Daha sonra tuzu ilave edip pirincleri iyice kavuralım.
Son olarak haslanmıs nohudu ve sıcak suyu ilave edip karıstıralım.
Pirincler yumusayıncaya kadar kısık ateste pisirelim.
Tencereyi havlu ile sarıp 10 dakika dinlendirelim.
Süre sonunda Nohutlu Pilavımız servise hazır.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: