Sponsorlu Bağlantılar
Dudove Tatlısı
MALZEMELER
2 yumurta
2 Türk kahve fincanı şeker
2 turk kahve fincanı sıvıyağ
2 kasık yogurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 cay kasıgı ucuyla karbonat
Ve alabildiğine un yavas yavas temkinli koyunn
Şerbeti:
4 subardagi su
3 subardaği şeker
Yapilisi;
ilk olarak 2 yumurta ve seker cirpma teli ile cirpilir daha sonra yogurt ve karbonat eklenip cirpilirmaya devam edilir iyice özlesmeli en son sıvı yag konup bir bes dakika daha cirpma teli ile çırpın sonra cirptigimiz malzemeye biraz un serpilir üzerine kabartma ve vanilya eklenip telle biraz çırpın sonra unumuzu elinizle yavas yavas ilave edin özelikle un olcusu vermiyorum ama sizin icin bu gün ölçütum yaklasık 3 ila 3 bucuk subardaği un ama siz yine yavas yavas ekleyin ununuzu elinizden ayrılana dek hafif hafif un verin kulak memesi kivaminda ne sert ne yumusak olucak hamurumuz kıvamını bulduğumuz hamuru minik ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp birer fındık batiriyoruz içine bezeler minik olsun kabardigı icin 180 derecelik fırında pembelesene kadar pişirin. Şerbeti soguk olmalı tatlı da sıcak olacaktır hemen serbeti ni verin tam çekecektir çekmiyorsa panik yok üzerini bir tepsi ile kapatin fırına verin beş dakikada cekecektir hem pratik hem harika bir tarif denemenizi tavsiye ederim. nermının_enfes_mutfagı'na Teşekkurler..
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: