» » » Fıstıklı sarma kadayıf

Sponsorlu Bağlantılar


Fıstıklı sarma kadayıf

350 gr tel kadayıf
150 gr tereyag
3-4 yemek kasıgı toz fıstık
İci icin:
1 cay bardagı kadar bütün fıstık ici

Yapılışı:
Kadayıfın 3 te 2 sini ayırıp.3 te 1 lik kısım kadayıfı küçük küçük koparalım.yagdan ekleyip fıstık ekleyip heryerine karıstıralım ve kenara alalım..kalan kısmı koparmadan yavasca yaglayalım.yaglı kagıda uzun uzun mümkün oldugunca dizmeye calısalım.üzerine yaglı kagıt serip merdane ile ezelim..fıstıklı kısmı ekleyip yine yaglı kagıt serip ezelim.sonra videodaki gibi kesip bütün fıstık koydugumuz kadayıfları rulo saralım..180 derecede biraz üstleri kızarana kadar pişirelim... Şerbet:
3.5 su bardagı seker
3.5 su bardagı su
Çeyrek limon suyu

Şerbetin kıvamı cok sulu olmasın biraz rengi dönsün..
Tatlı ve serbet sıcak olacak..
Serbet cekince yanlarını fıstıga bulayabilirsiniz.Afiyet olsun..Tarıf Icın Lezzetı_ask a Teşekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak