» » » Garnitürlü Tavuklu Pilav

Sponsorlu Bağlantılar


Garnitürlü Tavuklu Pilav

Malzemeler
1 su bardagı baldo pirinc
1 su bardagı garnitür
2 adet tavuk kalca
3 kasık tereyagı
2 kasık zeytinyagı
Tuz

Hazırlanışı
Öncelikle pirinclerin üzerini gececek kadar sıcak su ve tuz ile ıslatın.
Tavuk kalcayı iyice yıkayın. Tuz ekleyip kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın.
Pisen tavuk kemiklerinden ayırarak küçük parcalara bölün.
Tabanı genis bir pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı koyun.
Yaglar eriyince;1 su bardağı pirince, 2 su bardagına yakın su ve tavuk suyu karısımını ilave edin.
Su kaynayınca yıkanmıs pırıncı koyun, garnıtür ve tuz ılavesı ıle önce harlı ateste, kaynayınca kısık ateste pirıncler suyunu cekinceye kadar pisirin.
Üzerine kagıt havlu kapatarak demlenmeye bırakın.
Kelepceli kalpli bir kek kalıbına pilavı hafifce bastırın.
Üzerine tavuk etlerini koyun. servis yapın.Afıyet olsun..


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak