» » » Sandal Sefası Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar


Sandal Sefası Tarifi

Malzemeler:
2 adet kabak,
250 gr kıyma,
1 adet sogan,
1 adet domates,
1 adet yesil biber,
2 dis sarımsak,
1 tatlı kasıgı biber salcası,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Zeytinyagı.

Sosu İcin:
1 çorba kasıgı domates salcası,
1 su bardagı su.

Üzeri İçin:
Kasar peyniri (rendelenmis).

Yapılışı
Tencereye kıymayı koyup, agzını kapatalım ve suyunu salıp, cekene kadar pisirelim.
Soganı, yesil biberi ince ince dograyalım.
Domatesin kabugunu soyalım ve rendeleyelim.
Sarımsakları rendeleyelim.
Baska bir tencereye soganı, biberi, zeytin yagını koyalım ve soganlar pembelesene kadar kavuralım.
İcine kıymayı ilave edelim ve iyice karıstıralım.
Sonra domatesi, sarımsakları ekleyip, suyunu cekene kadar pisirelim.
Daha sonra salcayı, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim ve 5 dakika kavurup, ocaktan alalım.
Kabakları ortadan ıkıye keselım ve ıclerını oyup, fırın kabına yerlestırelım.
Hazırladıgımız harcı kabakların ıcıne dolduralım.
Sosu icin; bir kabın icine salcayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, kabakların üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmıs 175° fırında kabaklar yumusayıncaya kadar yaklasık 30 dakika pisirelim.
Fırından çıkarıp, üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve 5 dakika daha fırında bekletelim.
Sandal Sefamızı, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak