Sponsorlu Bağlantılar
İrmik Revani
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardagı yogurt
1 su bardagı sıvı yag
1 su bardagı toz seker
1 su bardagı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı un
Şerbeti İçin Malzemeler:
3 su bardagı seker
3.5 su bardagı su
Birkac damla limon suyu
Hazırlanışı:
Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak baslıyoruz. Bunun için, küçük bir tencerenin icinde seker ile suyu, yaklasık on dakika kısık ateste kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip, bes dakika daha kaynatarak, soğumak üzere balkon veya cam kenarı gibi serin bir yere kaldırıyoruz.
Tatlının kekini hazırlamak icin, bir hamur karıstırma kabının icine üc adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine sekeri ilave edip, mikser veya cırpma teli ile kar halime gelinceye kadar cırpıyoruz. Daha sonra sırası ile sıvı yag, yogurt, ve irmigi ekleyip, cırpmaya devam ediyoruz. Ardından, vanilya ve unu ilave edip, bir miktar daha cırpıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip, söyle bir iki karıstırdıktan sonra, dibini margarin ile yagladıgımız, orta büyüklükte bir fırın kabına bosaltıyoruz. Tepsiyi ileri geri hızlı bir sekilde sert hareketlerle ileri geri hareket ettirip, hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını ve hava kabarcıkları olusmasını saglıyoruz. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pisiriyoruz. Fırından cıktıktan, sonra, bir miktar sogumasını bekliyoruz. Tatlının serbetini, keki ılık, serbeti soguk vaziyette iken döküyoruz. Tatlı tepsisinin üzerine daha genis baska bir tepsi ile kapatarak, serbetini cekmesini bekliyoruz. Yaklasık iki saat bu sekilde beklettikten sonra kare seklinde dilimleyip, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: