» » » Kadayıflı Paşa Sarması

Sponsorlu Bağlantılar


Kadayıflı  Paşa  Sarması

Malzemeler;
400  gr. kavrulmus kadayıf
Yarım  cay  bardagı  toz seker
1  yemek kasıgı tereyag
İri dövülmüs  ceviz
Dilerseniz tarcın

Kreması  icin;
1 litre  süt
3  çay bardagı  toz  seker
3 çay bardagı un
250  gr.  tereyag
2  paket  vanilya

Hazırlanışı;
Öncelikle  kadayıfları  genis  bir  kap  içerisine  ufalayın.
1  yemek  kasıgı tereyagı karıstırma  kabına alın ve erıtın. Erıyen tereyaga ufalanmıs kadayıfları  ekleyıp  orta  ateste  karıstırarak  kavurun.(Kadayıflar  zaten  kavrulmıs  ama  icleri  beyaz  oldugu  icin,her  tarafını  kızartmak  icin kavuruyoruz. )
Kavrulan  kadayıflara  yarım çay  bardağı  toz  şekeri  ekleyip  biraz  daha kavurun.
Kavrulan  kadayıfları  klasik  dikdörtgen  fırın  tepsisine  dökün  ve  hic  bosluk  kalmayacak sekilde  yerlestirip  sogumaya  bırakın.
Kadayıf  soğurken  kremayı  hazırlayın.
Tencereye  süt,şeker  ve  unu  alıp  karıştırın.İyice  koyulasana  kadar karıstırarak  pisirin.
Koyulaşan  kremaya  250 gr. tereyağ  ekleyip  eritin.
Vanilyaları  ilave  edin  ve  karıştırın.
Kremayı  mikserle cırpıp  tamamen  pürüzsüz olmasını  sağlayıp  ocaktan  alın.
Tepsiye  döktügünüz  kadayıfın üzerine  kremayı  bosaltın.
Kremayı  döktükten  sonra  spatula  ile  düzgünce  yerleştirin.
Düzlesince  dolaba  kaldırın  ve  en  az  3  saat  dinlendirin.
Dinlenen  kremalı tatlıyı  önce  ortadan kesin,videodan  bakabilirsiniz.
12 parca  olacak sekilde  dilimleyip,dilimlerin icerisine ceviz  ve  dilerseniz  tarçın koyup  rulolar  hazırlayın.
Hazırladıgınız  ruloları  servis  tabagına  alıp,üzerine  Antep  Fıstıgı  serpistirip  dilerseniz benmari  usulü  erittiginiz  cikolatayı  dökerek  servis yapın.Afıyet Olsun..


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak