Sponsorlu Bağlantılar
Kadayıflı Paşa Sarması
Malzemeler;
400 gr. kavrulmus kadayıf
Yarım cay bardagı toz seker
1 yemek kasıgı tereyag
İri dövülmüs ceviz
Dilerseniz tarcın
Kreması icin;
1 litre süt
3 çay bardagı toz seker
3 çay bardagı un
250 gr. tereyag
2 paket vanilya
Hazırlanışı;
Öncelikle kadayıfları genis bir kap içerisine ufalayın.
1 yemek kasıgı tereyagı karıstırma kabına alın ve erıtın. Erıyen tereyaga ufalanmıs kadayıfları ekleyıp orta ateste karıstırarak kavurun.(Kadayıflar zaten kavrulmıs ama icleri beyaz oldugu icin,her tarafını kızartmak icin kavuruyoruz. )
Kavrulan kadayıflara yarım çay bardağı toz şekeri ekleyip biraz daha kavurun.
Kavrulan kadayıfları klasik dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve hic bosluk kalmayacak sekilde yerlestirip sogumaya bırakın.
Kadayıf soğurken kremayı hazırlayın.
Tencereye süt,şeker ve unu alıp karıştırın.İyice koyulasana kadar karıstırarak pisirin.
Koyulaşan kremaya 250 gr. tereyağ ekleyip eritin.
Vanilyaları ilave edin ve karıştırın.
Kremayı mikserle cırpıp tamamen pürüzsüz olmasını sağlayıp ocaktan alın.
Tepsiye döktügünüz kadayıfın üzerine kremayı bosaltın.
Kremayı döktükten sonra spatula ile düzgünce yerleştirin.
Düzlesince dolaba kaldırın ve en az 3 saat dinlendirin.
Dinlenen kremalı tatlıyı önce ortadan kesin,videodan bakabilirsiniz.
12 parca olacak sekilde dilimleyip,dilimlerin icerisine ceviz ve dilerseniz tarçın koyup rulolar hazırlayın.
Hazırladıgınız ruloları servis tabagına alıp,üzerine Antep Fıstıgı serpistirip dilerseniz benmari usulü erittiginiz cikolatayı dökerek servis yapın.Afıyet Olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: