» » » Yayla Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar


Yayla Çorbası

Malzemeler
2 su bardagı yogurt,
Yarım su bardagı un,
Yarım su bardagı pirinc,
2 su bardagı su (pirinci haşlamak için),
1 tatlı kasıgı tuz.
5-5,5 su bardag su (klasik su bardagı).

Sosu İcin:
1,5 cay kasıgı nane,
1 cay kasıgı silme pul biber,
1 yemek kasıgı tereyagı,
1 yemek kasıgı sıvı yagı.

Yayla Çorbası Yapılısı
Pirinci yıkayıp tencereye alalım.
Üzerine suyu ilave edip orta ateste yumusayana kadar haslayalım.
Bir kaba unu ve yogurdu koyup iyice karıstıralım.
Üzerine karıstırarak 5 su bardagı soguk suyu ilave edip karıstıralım.
Hazırladığımız yogurtlu karısımı tencereye alalım.
Orta ateste karıstırarak pisirmeye baslayalım.
Sonra icine haşlanmıs pirinci ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra kısık atese alıp tuzu ilave edelim ve 1 tasım daha kaynatalım.
Çorba koyulaşırsa icine su ilavesi yapıp açabilirsiniz.
Sosu icin; tavaya sıvı yagı ve tereyagını alıp eritelim.
Üzerine naneyi ve pul biberi ilave edip 1 dakika kadar karıştırarak pisirelim.
Hazırladıgımız sosu corbanın üzerine döküp karıstıralım.
Yayla Çorbamız servise hazır.
İstege göre sıcak ya da soguk servis yapılabilir.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak