» » » Oklava Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar


Oklava Tatlısı

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 tatlı kasıgı pakmaya
1 su bardagı sıvı yag
Yarım su bardagı süt
Yarım su bardagı yogurt
1 tatlı kasıgı sirke
1 tatlı kasıgı dövülmüs ceviz
Aldıgı kadar un

Şurubu için;
3,5 su bardagı seker
2,5 su bardagı su

Oklava Tatlısının Yapılışı

1. Pakmaya ılık sütte eritilir. Yumurta, yag, yogurt, sirke ve erimiş yag bir kapta karıstırılır. Üzerine aldıgı kadar un konarak kulak memesi yumusaklıgında hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.

2. Hamur dörde bölünür. Her bölük yufka gibi acılır. Üzerine ceviz serpilir. Rulo yapılır. Birer parmak ara ile kesilir. Yaglanmıs tepsiye dizilir. Fırında kızartılır. Üzerine önceden hazırlanıp soğutulan surup dökülür.

3. Şurubunu cektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir.

Şurubunun yapılısı: Şeker ve su kaynayıncaya kadar arada bir karıstırılır. Sonra 10 dakika ocakta tutulur. Sogumaya bırakılır.Afıyet olsun..


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak