Sponsorlu Bağlantılar
Fincanda Tel Kadayıf
Malzemeler
400 gr taze kadayıf,
125 gr eritilmis ve sogutulmus tereyagı.
İçi İcin:
İri cekilmis ceviz.
Şerbeti İcin:
3 su bardagı su,
3 su bardagı toz seker,
1 corba kasıgı limon suyu.
Fincanda Tel Kadayıf Yapılışı
Tatlının serbetını hazırlamak ıcın; tencereye su ve toz seker koyulup kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yaklasık 15-20 dakika kadar kaynatılır. Limon suyu ilave edilip, sogumaya bırakılır.
Bir kabın icerisine kadayıflar koyulur ve el ile didiklenir. İcerisine tereyagı ilave edilip, kadayıf ile tereyagı iyice harmanlanır.
Kücük kahve fincanına bir miktar kadayıf koyulup iyice bastırılır.
Üzerine bolca ceviz koyulur ve cevizin üzerine bir parça daha kadayıf koyulur. Fincanın kenarlarından tasan kadayıflar da ice kapatılıp, iyice bastırılır kadayıfların birbirine yapısması sağlanır.
Fincan tepsiye ters cevrilir ve kadayıflar bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
Ters cevrılen kadayıfların uzerılerıne kucük tereyagı parcaları koyulur.
Önceden sıtılan 175° fırında üzerileri kızarana kadar pısırilir.
Sogumus olan serbet sıcak kadayıfların üzerine dökülüp, tepsinin üzeri kapatılır.
Yaklasık 45 dakika kadayıfların serbeti cekmesi icin beklenir.
Tatlının uzerı antep fıstığı ıle suslenıp, kaymak ıle bırlıkte servıs yapılabilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: