Sponsorlu Bağlantılar
Şehriyeli Pilav
Malzemeler:
2 su bardagı baldo pirinc,
2,5 su bardagı sıcak su,
2 yemek kasıgı şehriye,
1 yemek kasıgı tereyagı,
1 yemek kasıgı sıvı yag,
Tuz.
Yapılışı
Pirinci yıkayalım ve sıcak su ile ıslayıp, 1-2 saat bekleyip, suyunu süzelim.
Tencereye sıvı yagı, tereyağını koyalım ve tereyagını eritelim.
İçine şehriyeyi koyalım ve sürekli karıstırarak kavuralım.
Daha sonra pirinci, sıcak suyu, tuzu ilave edelim ve orta ateste kaynatalım.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pisirelim.
Şehriyeli Pilavımızı, dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: