Sponsorlu Bağlantılar
Tavuk Levengi
Malzemeler
1 bütün tavuk,
2 adet orta boy sogan,
150-200 gr ceviz,
1 kase erik marmelatı ya da nar eksisi,
1 tatlı kasıgı bul biber,
1 cay kasıgı karabiber
tuz,
sıvı yag.
Tavuk Levengi Yapılısı
Bir bütün tavugu güzelce yıkayalım. Bıçakla tavugun üzerinden birkac yerinden kesikler atalım.
Küçük bir kase erik marmelatının ya da nar eksisinin icerisine 1 tatlı kasıgı pul biber ve bir tutam tuz ekleyip tatlandıralım.
Sonra bu karısımı tavugun butun yuzeyıne surelım ve 2-3 saat bozdolabında bekletelım.
Tavugumuz dolapta dinlendikten sonra levengi hazırlamaya baslayalım. Soganları kücük kücük doğrayıp ya da rondodan geçirip suyunu sıkalım. Soganların üzerine 1 silme cay kasıgı tuzu ve 1 silme cay kaşığı karabiberi serpelim. Dövülmüs ceviz icini ve 3 yemek kasıgı erik marmelatı ya da nar eksisini ilave edip karıstıralım. Hazırladıgımız bu karısımı 3 yemek kasıgı sıvı yag ile birlikte, soganlar ölene kadar kavuralım.
Pişirdiğimiz soganlı ve cevizli ici tavugun icerisine dolduralım.
Fırın tepsisine bolca sıvı yağ gezdirelim ve tavuğu tepsiye alıp, 180 dereceli fırına verelim.
Tavuk kızarmaya baslayınca ara ara tepsideki sıvı yagdan üzerine gezdirip pisirmeye devam edelim.
Tavuk iyice pisince servis tabağına alıp üzerine tepsideki sıvı yagdan gezdirelim.
Tavuk Levengi servise hazır.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: