Sponsorlu Bağlantılar
Et Sote
Malzemeler
600 gram sotelik dana eti
4 yemek kasıgı
zeytinyagı
1 adet
orta boy kuru sogan
2 adet
orta boy domates
4 adet
orta boy yesil biber
1 tatlı kasıgı
domates salcası
1/2 tatlı kasıgı
biber salcası
1 su bardagı
sıcak su
1 cay kasıgı
tuz
1/2 cay kasıgı
taze cekilmis tane karabiber
1 tatlı kasıgı
kekik
Nasıl Yapılır?
Et sote hazırlamak icin; kuru soganı kücük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabugunu soydugunuz domatesleri soganlarla uyumlu olacak sekilde kesin.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini cıkardıgınız yesil biberleri, yarım ay seklinde dograyın.
Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parcalar halinde sotelik doğradıgınız dana etini tavaya alın.
Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin degerini hapsetmesi icin; yüksek ateste, yaklaşık 2-3 dakika hic karıstırmadan eti mühürleyin.
Mühürleme islemi sonrasında dıs kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateste sotelemeye devam edin.
Yemeklik dogradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıstırarak sırasıyla, dogranmış yeşil biber ve domatesleri katın.
Biber ve domates salcasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pisirme islemini kısık ateste sürdürün.
Salcalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze cekilmis tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıstırın.
5 dakika daha pisirdiginiz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak servıs yapın.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: