Sponsorlu Bağlantılar
Ezogelin ÇorbasıMalzemeler:
2 corba kasıgı kırmızı mercimek,
2 corba kasıgı pirinc,
2 corba kasıgı bulgur,
2 corba kasıgı tel sehriye,
Meyanesi icin:
1 adet sogan,
1 corba kasıgı domates salcası,
3 corba kasıgı un,
pul biber,
sıvı yag,
nane,
tuz,
et suyu.
Tarifi
Tencerenin içerisine kırmızı mercimegi, pirinci, bulguru ve suyu ekleyip hepsini haslayalım.
Onlar haslanırken biz, farklı bir tencerenin icerisinde sıvı yagla birlikte, ufak ufak dogradıgımız soganları kavuralım.
Kavrulan soganların üzerine unu ilave edelim.
Soganları ve unu biraz karıstırdıktan sonra üzerine arda arda, salcayı, tel sehriyeyi, baharatları ve naneyi ekleyelim.
Üzerlerine et suyunu veya soguk su ekleyelim.
Onların da üzerilerine diğer tencerede hasladıgımız malzemeleri ekleyelim.
Ezogelin corbasının kıvamını ayarlayıp pismeye bırakalım. (Koyuysa su ekleyelim)
Ezogelin corbası pistikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: