» » » Kıymalı Taze Fasulye

Sponsorlu Bağlantılar


Kıymalı Taze Fasulye

Malzemeler
1 kilo taze fasulye
150 gr kıyma (daha fazlada olabilir)
2 adet sogan
2 adet kücük domates
1 yemek kasıgı domates salcası
Yarım cay bardagı zeytinyagı
1 adet yumurta
1,5 su bardagına yakın sıcak su
Tuz, pul biber, karabiber


Yapılışı
Fasulyelerimizi ayıklayıp diliyoruz. Sonra derin bir tencereye koyup üzerini gecene kadar soguk su koyuyoruz. Tencerenin altını acıp kapagını kapatıyoruz ve bıraz kpısırıyoruz bekliyoruz. , soganı yemeklik dogruyoruz. Baska bir tencereye yagı ekleyip kızdırıyoruz. Ardından kıymayı ekliyoruz, suyunu cekip rengi degisince soganları ve salcayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz (mutlaka ates kısık olmalı). Fasulyeleri iyice yumusatmadan  ocaktan alıp suyunu süzüyoruz. Kavrulan karısımın icine yavas yavas fasulyeyi ekleyip kavuruyoruz. İyice kavruldugunda küp küp dogranan domatesleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ardından sıcak suyu ekliyoruz. Kapagını kapatıp hafif kıvama gelmesini bekliyoruz. Ardından tuz, pul biber, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıstırıyoruz. Ardından kapagını kapatıp fasulyelerin pismesini bekliyoruz.  Afiyet  olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak