Sponsorlu Bağlantılar
Sade Bulgur Pilavı
Malzemeler
1 su bardagı pilavlik bulgur
1. 5 su bardagından bir parmak fazla sıcak su
Yarım cay kasıgı tuz
2 yemek kasıgı tereyagı veya margarin
1 yemek kasıgı sıvı yag
1 tablet tavuk bulyon
Yapılışı
Bulgur ayıklanır ve yıkanır.
Pilav tenceresine tereyagı ve sıvı yag eklenir. Tereyagı eriyince bulgur ilave edilir. Güzelce kavrulur. Sonra sıcak su eklenir. Tuz ve ufalanmıs tavuk bulyon konulur. Tavuk bulyon koydugumuz icin tuzu az ilave edelim.
Suyunu cekene kadar pisirilir. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edilebilir.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: